Dinsdag 13 juni 2023 hebben wij een workshop rouwverwerking gehad onder begeleiding van Masé Sutterland van Hartseer. Het was een bijzondere fijne avond waarbij er herinneringen werden opgehaald. Tijdens deze workshop hebben wij een koestersteen uitgekozen. Een steen waarop een mooie tekst werd opgeschreven, een boodschap voor je dierbare of voor jezelf. De koestersteen werd ingepakt in mooie kleuren wol, die als symbool staat voor genegenheid naar jezelf of de ander toe in een moeilijke tijd. Één van de gedichten die Masé voordroeg, is een gedicht van Floortje Agema.

Vilten

Ik weef jou

Ik weef de tranen in mijn leven
Ik weef de trots in alle dagen
Ik weef de pijn in zachte strengen
Ik weef jou, in alle lagen

Wie je was, wie je zult blijven
Hoe je kijkt en hoe je lacht
Wat je gaf en wat ik leerde
Weven zal ik, alles wat je bedacht

Ik weef het misse, en het dragen
Ik weef de liefde die is gebleven
Ik weef jou met zorg en aandacht
In alle draden van mijn leven