De zeemansgraven op de begraafplaats hebben een flinke opknapbeurt gekregen. Om de herdenkingsplek meer karakter te geven, is er een kleine vijver met overliggende houten brug geplaatst. De plek wordt omlijnt met vier grote houten palen die met jute touwen aan elkaar zijn verbonden. Tenslotte is het pad voorzien van antracieten stenen.

Als wereldhaven kent Rotterdam regelmatig slachtoffers onder de zeelieden. Het Rotterdamse Zeemanshuis van hetx rooms-katholieke ‘Apostolaat ter Zee’ zorgt ervoor dat de katholieke zeelieden die aan wal overlijden op ter aarde worden besteld. Voor hen die een zeemansgraf kregen, is er de mogelijkheid om een herinneringsplaatje op het monument aan te brengen. Zo is er ook voor de nabestaanden van deze overledenen een plek om te gedenken.

Op de zeemansgraven staat een markant monument, dat de vorm heeft van een anker. In reliëf is een staande Maria met Kind afgebeeld. Het 2,5 meter hoge monument van kalksteen werd in 1957 in opdracht van het Zeemanshuis vervaardigd door de Rotterdamse beeldhouwer Frans Fritschy. Fritschy onderhield nauwe banden met het Zeemanshuis, waar hij al als jongeman werkte als vrijwilliger om aan de zeelui “een huiselijke omgeving in katholieke kring en verantwoord vertier te bieden, als alternatief voor kroeg en bordeel”.

Fritschy is in 2010, enkele maanden na zijn echtgenote, zelf ook begraven op in het familiegraf waarin zijn ouders al eerder waren bijgezet. Voor hen ontwierp hij in 1946 een grafmonument van tufsteen met gebeeldhouwde serafijnen en biddende engelen. Tot op zeer hoge leeftijd onderhield hij het graf. Elk jaar kwam hij naar de begraafplaats om het monument schoon te maken en te repareren waar nodig. Tot op de dag van vandaag is het graf daardoor in goede staat gebleven (Afdeling II K rij 3 nr. 27).