De centrale kapel ‘Heilige Maria der Engelen’ is opgeknapt. De binnenkant is opnieuw geverfd. Daarnaast zijn de banken voorzien van rugleuningen. Directeur Theo van Werkhoven is verheugd met de vernieuwingen in de kapel: ‘’We hebben een stukje comfort toegevoegd aan de kapel. Tevens kunnen we kussentjes neerleggen. Het bijwonen van diensten wordt hierdoor nog plezieriger.’’

De kapel is in 2001 ontworpen door architecte Francine Houben van architectenbureau Mecanoo uit Delft. Het was voor haar een bijzondere opdracht. Zij ontwierp de kapel vanuit een visioen. “De kapel wordt onderdeel van een route, die zelf weer onderdeel van een ceremonie is. Een ceremonie van stilstaan, reflectie en vervolgens weer doorgaan, als symbool van het leven dat doorgaat. Ik wil géén doodlopende kapel,’’ aldus Francine.

De kapel wil geborgenheid scheppen en uitnodigen tot de stilte die nodig is om de gedachten te focussen op de herinnering aan een overledene. Dit gebeurt tijdens de tientallen uitvaartvieringen die in deze kapel plaatsvinden. De overledene is dan voor het laatst nog fysiek aanwezig in de kist op de baar en temidden van brandende kaarsen. Ook individuele bezoekers worden geraakt door de vormgeving en inrichting van de kapel. Iedereen kan op elk moment van de dag binnenlopen, want de deur van de kapel staat altijd open.