Op zondag 15 maart om 17.30 uur, heeft de overheid de volgende aanvullende maatregelen getroffen in de aanpak van het coronavirus.

Alle scholen, eet- en drinkgelegenheden, sport- en fitnessclubs etc. sluiten vanaf 15 maart 18.00 uur tot en met 6 april de deuren.

Binnen onze branche is een bestuursteam Coronavirus opgericht. Overleg binnen dit team heeft geleid tot de volgende stellingname, die wij als Begraafplaats & Crematorium onderschrijven.

De uitvaartbranche is niet expliciet genoemd in de landelijke communicatie. Toch vinden wij dat we onze verantwoordelijkheid hierin moeten nemen welke vertaalt worden in een aantal maatregelen binnen de hele branche:

Bijeenkomsten, ook die met minder dan 100 personen, worden niet meer toegestaan.

De geplande uitvaartplechtigheden voor dinsdag en verder dienen teruggebracht te worden tot maximaal 30 personen. Er worden geen consumpties (koffie, thee, etc.) geserveerd tijdens condoleances.

Van alle deelnemers aan de plechtigheid wordt gevraagd minimaal 1,5 meter van elkaar afstand te nemen.

Vanaf heden is live-registratie van de uitvaart mogelijk. Kom in contact voor meer informatie.

Wij realiseren ons dat deze nieuwe maatregelen het toch al zo verdrietige afscheid extra verdrietig maakt. Wij zullen er samen met de uitvaartverzorger alles aan doen om het afscheid zo mooi en waardig mogelijk te laten plaatsvinden.

Met hartelijke groet,

Th.C.A.M. van Werkhoven
Directeur