Tijdens de laatste persconferentie van premier Mark Rutte en de minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge op 14 september jongstleden zijn de versoepelingen vanaf 25 september doorgegeven. Hieronder valt ook dat, zonder coronacheck, de uitvaartcentra en crematoria, weer terug kunnen naar 100% bezetting.

Vanaf deze datum zullen wij dan ook onze aula weer in de oorspronkelijke opstelling plaatsen waardoor we maximaal 100 personen kunnen plaatsen. Als de groep groter is wordt de condoleance ruimte erbij getrokken en zijn er 130 zitplaatsen. Meerdere personen kunnen in overleg staan.

Dit betekent wel, dat tussen auladienst en condoleance door, de zaal moet worden omgebouwd. Vaak doen we dit als de gasten meelopen naar het crematorium of het graf. Als mensen niet meelopen dan vragen wij of iedereen even naar het voorplein gaat, zodat wij kunnen ombouwen. We hebben hier veelal vooraf met de uitvaartleider overleg over.

Bij de entree buiten staan nog steeds de apparaten om handen te ontsmetten. Als het lukt is het met name bij kleinere groepen goed om de 1,5 meter nog te respecteren, maar dit is niet verplicht.