Onlangs zijn de monumenten voor de zes oorlogsslachtoffers op het ereveld geplaatst. Dit is gedaan door de Oorlogsgravenstichting. De monumenten zijn van blanke marmer van het Italiaanse Botticino en voorzien van graveringen. Met het plaatsen van de monumenten is het ereveld voltooid.

In augustus vorig jaar werden de oorlogsslachtoffers al op passende wijze herdacht. Tijdens de bijzondere ceremonie werd ook het oorlogsmonument ‘De wereld in brand’ onthult. Daarnaast spraken onder andere locoburgemeester Wijbenga (gemeentebestuur), de heer mr. P.H. Donner (Oorlogsgravenstichting) en Z.H.E. mgr. J.H.J. van den Hende (bisschop van Rotterdam) over het belang van herdenken.

In Nederland zijn 180.000 mensen door de Oorlogsgravenstichting geregistreerd als oorlogsslachtoffer. Mannen, vrouwen en kinderen die hun leven verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens gewelddadige conflicten daarna – zoals in voormalig Nederlands-Indië en tijdens recente vredesmissies. De zes slachtoffers op St. Laurentius zijn Dhr. A.J. Hirschman (10-5-1940),  Dhr. L.J. Fleghaar (10-9-1944), Dhr. J.J.M. van der Loo (22-9-1944),  Dhr. P.J.M. Jungerhans (19-2-1945), Dhr P.H. Magré (20-2-1945) en Dhr. A.J. Worsteling (3-4-1945).