Net als voorgaande jaren zal op Goede Vrijdag de traditionele Kruisweg bij ons plaatsvinden. Op deze dag herdenken we het lijden en sterven van Jezus Christus, een bewijs van zijn liefde tot het uiterste toe. Geïnteresseerden die ook deze bijzondere Kruisweg willen deelnemen zijn van harte uitgenodigd vanaf 17:00.

De Kruisweg wordt gehouden met diverse culturen. Tezamen zullen Kaapverdianen, Frans- en Engelstalige Afrikanen, Surinamers, Filipijnen en natuurlijk Nederlanders en andere geintreseerden de Kruisweg bidden. Eenieder zal deze dag vanuit zijn of haar eigen cultuur er iets van mee kunnen nemen.

Tijdens de Kruisweg wordt door iedere gemeenschap afwisselend een groot kruis gedragen, waarmee men langs de Kruiswegstaties, die over de begraafplaats verspreid staan, zal lopen. Op deze manier laten de aanwezigen zien dat ze met elkaar verbonden willen zijn in geloof en in leven. Iedere statie zal door een nationaliteit met zang, dans, stilte en gebed worden ingevuld.

Iedere aanwezige kan van thuis een eigen kruis meenemen. Meestal is dat een kruisje met een eigen verhaal en een eigen verleden. Deze kruisjes worden meegedragen tijdens de Kruisweg. Na afloop van de Kruisweg kunnen de kruisjes op verzoek worden gezegend.