Voor het programma Francine Houben, een Hollandse architect met wereldsucces heeft architect Francine Houben onlangs een bezoek gebracht aan St. Laurantius. Francine ontwierp de op de begraafplaats centraal gelegen Kapel H. Maria der Engelen. In het programma van de AVROTROS wordt de architect gevolgd in haar werkzaamheden. Tijdens het bezoek aan de begraafplaats heeft Francine enkele lovende woorden over St. Laurentius!

Francine Houben is een van de bekendste architecten ter wereld. Ze staat bekend om de vele bibliotheken die ze heeft ontworpen en volgens de Amerikaanse pers is ze dé architect die een land nodig heeft als er een bibliotheek van nationaal belang moet worden gebouwd of verbouwd.

In de vierdelige reeks Francine Houben, een Hollandse architect met wereldsucces wordt Houben tijdens werk- en privé-momenten in onder andere Rotterdam, New York, Boston, Limburg en Taiwan gevolgd. Bijvoorbeeld als ze tussen het reizen weer even thuis is in haar zelfontworpen huis in Rotterdam. Naast de successen zijn er ook tegenslagen: een valpartij, een hersenschudding en de stress die komt kijken bij het leiden van een groot bedrijf in combinatie met het ontwikkelen van creatieve ideeën. Laat staan de financiële risico’s die haar megaprojecten komen kijken, het voor je winnen van internationale stakeholders met soms ondoorgrondelijke gebruiken en de onmisbare steun van haar echtgenoot.

Bekijk hier de hele aflevering!