Bisschop Van den Hende van Rotterdam bracht vanwege het coronavirus een bezoek aan de katholieke begraafplaats in Rotterdamse wijk Crooswijk. Theo van Werkhoven van de begraafplaats verwelkomde de bisschop.

De bisschop bezocht de begraafplaats om de mensen die er werkzaam zijn in deze tijd van het coronavirus te bemoedigen en om te bidden voor degenen die in de afgelopen weken gestorven zijn. Door het coronavirus zijn veel meer uitvaarten dan normaal. De medewerkers van de begraafplaats hebben te maken met de richtlijnen van het RIVM. Dat vraagt extra tact en flexibiliteit bij de zorg die zij verlenen aan de nabestaanden die het in deze omstandigheden extra moeilijk hebben.

Aan het slot van zijn bezoek bidt de bisschop bij het graf van pastoor Chris Bergs. De plebaan van de kathedraal van Rotterdam overleed vorig jaar in mei plotseling. Bisschop Van den Hende: “We bidden bij zijn graf voor hem en voor alle mensen die deze weken ten grave worden gedragen of gecremeerd. Pastoor Bergs was een echte Rotterdammer, die ook zelf veel mensen naar deze begraafplaats heeft gebracht en begeleid met zijn gebed en zegen. Bij zijn graf zullen we bidden juist ook voor alle mensen die deze afgelopen weken stierven, vaak door het coronavirus.”

Bron: katholiekleven.nl