Allerzielen (2 nov 2018)

Het hoogfeest van Allerheiligen is onlosmakelijk verbonden met Allerzielen (2 november): een dag van gebed voor iedereen die gestorven is.
In de eucharistie op deze dag wordt aan de dood van alle overleden gelovigen gedacht. De Kerk viert dan tegelijk het uitzicht op de verrijzenis en de uiteindelijke overwinning van het Leven op de dood door iedereen.

Op de begraafplaats worden de gehele dag in de Kapel “Maria der Engelen” de namen van hen die de afgelopen 12 maanden bij R.K. Begraafplaats & Crematorium St. Laurentius zijn begraven of gecremeerd genoemd en zichtbaar getoond. Om 17.00 uur ’s middags is een Eucharistieviering om de overledenen te herdenken en op het zelfde tijdstip vind in de Aula een herdenkingsbijeenkomst plaats. Na afloop van de eucharistieviering zegent de voorganger, op verzoek, de graven van overledenen. Tijdens de aula bijeenkomst zullen naast woorden en muziek ook de namen van de overledenen van de laatste 12 maanden getoond worden. Tijdens deze bijeenkomsten is een ieder van harte welkom.

By | 2018-01-24T14:47:19+00:00 januari 9th, 2018|Evenementen|