Begraven

Zoveel mensen, zoveel uitvaartwensen. Op denken we graag met u mee om de wensen van overledenen en nabestaanden mogelijk te maken.

Op R.K. Begraafplaats en Crematorium St. Laurentius is er voldoende ruimte voor een algemeen graf of voor een particulier graf op de locatie van uw keuze.

Voorafgaand aan de begrafenis is het mogelijk om een viering te houden in de kapel ‘Heilige Maria der Engelen’. Alles is aanwezig voor een katholieke uitvaartdienst, maar u kunt de plechtigheid ook laten begeleiden door een andere geestelijke, familieleden of vrienden. Er is ruimte voor persoonlijke invulling en (live-)muziek.

Bij het begraven zelf kunt u ervoor kiezen om de kist op het graf te laten staan of om de kist te laten dalen. Op de begraafplaats gebruiken we geen lift, maar gaat het dalen nog traditioneel met touwen.

Na afloop kunt u ervoor kiezen gebruik te maken van onze condoleanceruimte. In principe is alles mogelijk, van cake tot high tea, van broodjes ham en kaas tot luxe borrelgarnituur.

Meteen na de begrafenis plaatst een naambordje op het graf, dat zes maanden blijft staan. Dat geeft u de tijd om te beslissen over een permanent grafmonument. Er is grote vrijheid in grafmonumenten. U kunt uw grafmonument een eigen identiteit meegeven in vorm en materiaal. R.K. Begraafplaats en Crematorium St. Laurentius staat open voor bijzondere grafmonumenten. Ook een eigen grafkapel of mausoleum behoort tot de mogelijkheden.

Opstelling van de kist in de kapel.
Dalen van de kist met touwen.